lunes, 14 de noviembre de 2016

Unim-nos contra la precarietat laboral

Avui ens assabentem que Ikea ha defraudat 1.000 milions d'euros en sis anys a la Unió Europea. Amb avantatges fiscals i favoritismes per part dels governs, no m'estranya que hagi crescut tant aquesta empresa i hagi arruïnat el comerç local de mobles a tota Europa. La pregunta ha de ser més aviat, per què els nostres governs permeten i afavoreixen que això passi? 

Molts polítics i tertulians ens venen un discurs cínic de creació de llocs de treball aprofitant-se de la desesperació de moltes famílies sense feina, però en realitat es tracta d'una altra cosa ben diferent: destrucció del teixit empresarial local i substitució per un model de treball precari sota una lògica consumista que acaba amb la nostra sobirania econòmica i amb la sostenibilitat mediambiental. Un model basat en grans empreses de capital estranger que qualsevol dia són externalitzades per incrementar beneficis tot deixant al carrer desenes de persones, després d'haver desfet el teixit local. Els nostres governs estan al servei de les grans empreses, no de les persones ni de les pimes, que són les que creen la major part de l'ocupació. 

Aleshores cal que lluitem nosaltres. Cal que ens plantem davant d'aquest procés de precarització del treball. Si ens unim i fem força podrem aconseguir grans millores laborals, com per exemple les que estan obtenint les treballadores de Telefónica després de mesos de vaga i mobilització (com el Correscales, que tindrà lloc del 18 al 22 de febrer). No deixem que ens divideixin per motius de gènere, nacionalitat o religió. Només unides i mobilitzades podrem guanyar-nos els drets i la dignitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario