lunes, 14 de noviembre de 2016

Ni el volem ni el necessitem

Què hi fa l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament?
Va ser l'exèrcit espanyol el que, juntament amb altres exèrcits de l'OTAN, va atacar Líbia el 2011, provocant el caos i la guerra civil en aquest país africà.
També va ser l'exèrcit espanyol un dels que el 2003 va atacar l'Iraq, provocant el caos, la guerra civil i l'auge del Daesh.
També va ser l'exèrcit espanyol el que durant 40 anys de règim feixista, obligava els joves a perdre un any de la seva vida al servei militar.
També va ser l'exèrcit espanyol el que el 1936 va provocar un cop d'estat feixista contra un govern democràtic, tot conduint el país a una guerra civil.
També va ser l'exèrcit espanyol el que a principis de segle XX es va dedicar a recultar joves de famílies amb pocs recursos per enviar-los al Marroc a morir tot defensant els interessos econòmics de l'oligarquia.
També va ser l'exèrcit espanyol el que va bombardejar Barcelona des del Castell de Montjuïc reiterades vegades entre els segles XIX i XX per sufocar revoltes obreres i llibertàries.
També va ser l'exèrcit espanyol, juntament amb el francès, el que el 1714 va ocupar militarment la Corona d'Aragó, va abolir les seves institucions i va prohibir l'ús de la llengua catalana.
També va ser l'exèrcit espanyol el que durant la primera meitat del segle XVII va ocupar el Principat de Catalunya tot robant i violant la gent de la pagesia fins l'esclat de la Guerra dels Segadors el 1640.
També va ser l'exèrcit espanyol el que durant els segles XVI i XVII es va dedicar a colonitzar Amèrica tot provocant el major genocidi de la història humana.
És l'exèrcit espanyol el que, a dia d'avui, segueix rebent milers de milions d'euros públics per matar i defensar l'oligarquia espanyola.
L'exèrcit, ni el volem ni el necessitem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario