martes, 15 de noviembre de 2016

La policia i l'ACNUR

La presència de policia i militars grecs al camp d'Idomeni s'ha anat fent més intensa. Les autoritats van posant cada cop més traves a les voluntàries per treballar, amb identificacions, desallotjaments d'algunes zones o fins i tot detencions, com les de la setmana passada.
Volen portar les refugiades als camps militars controlats pel govern grec, on la majoria d'organitzacions no poden entrar i sobre els quals han arribat versions molt diferents. L'ACNUR està col•laborant activament amb el govern grec amb aquests trasllats (de fet els únics membres d'ACNUR que hem vist fins ara a Idomeni i Eko estaven fent això).
No sabem les condicions de vida en aquests camps ni tampoc si serviran per deportar més còmodament a Turquia. En teoria les refugiades que van arribar abans del 20 de març (data de l'acord amb Turquia) tenen dret a quedar-se a Europa. Però les que no vénen d'Iraq o Síria tenen molts impediments per rebre l'asil, encara que també vinguin de països amb guerra com són Afganistan, Líbia, Somàlia, Palestina, Iemen...

No hay comentarios:

Publicar un comentario