lunes, 14 de noviembre de 2016

O capitalisme o democràcia (un exemple més)

Avui he sentit l'alcalde de Salou, Pere Granados (CDC), dient que una consulta sobre el BCN World "donaria una mala imatge als inversors". I jo em pregunto, aquest home per a qui governa, pel seu poble o per als inversors? 

Sembla que els seus amiguets empresaris - els quals diuen que una consulta seria una pèrdua de temps - s'han posat nerviosos ja que veuen perillar uns beneficis suculents, aleshores el senyor Granados s'ha delatat a si mateix. Ha mostrat un menyspreu rotund cap a la democràcia. Per fer diners tot s'hi val? Que ho preguntin a la gent de Las Vegas, una ciutat amb milionaris i milers de persones sense sostre que habiten als túnels del voltant de la ciutat. Que ho preguntin a les treballadores d'Inditex, nens i nenes explotades en països asiàtics perquè Amancio Ortega sigui l'espanyol més ric.

Aquest és el model de l'alcalde de Salou, el model de l'especulació, de la desigualtat i de la destrucció del territori. Cal un model econòmic que posi les necessitats de les persones al centre, un model sostenible i democràtic per assolir la plena sobirania econòmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario