lunes, 14 de noviembre de 2016

La llei només pel que els interessa

L'argument principal que fa servir el govern espanyol per negar-nos el dret a l'autodeterminació és que s'ha de complir la llei. Com si es tractés d'un problema legal i no polític, tant el PP com el PSOE com C's es fan un fart de dir que la llei és la base de la democràcia.
Doncs aleshores, per què no respecten la llei quan es tracta de persones refugiades? Per què el govern espanyol és un dels que ha participat en l'acord de la UE amb Turquia? I per què PSOE i C's no condemnen aquest acord? Un acord que vulnera la Convenció de Ginebra, l’article 14.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans, l’article 18 i 19.1 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, l’article 33.1 de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de les Nacions Unides, l’article 3.1 de la Convenció contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumanes o degradants, o l’article 3.1 de la Declaració sobre l’Asil Territorial, entre molts altres.
És a dir, la llei és útil quan es tracta d'impedir que un poble exerceixi el seu dret a l'autodeterminació. Però quan es tracta de garantir els drets fonamentals de les persones refugiades, aleshores esdevé paper mullat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario