lunes, 14 de noviembre de 2016

La importància de les vagues

Alguna cosa greu està passant quan veus gent jove que es queixa del dret a vaga de les treballadores de TMB "perquè els afecta com a usuaris i perquè dóna mala imatge de Barcelona". 

Aquí és on està arribant l'alienació de la classe obrera. Un desconeixement total del que suposa la vaga, així com de les precàries i injustes condicions que pateixen nombrosos col•lectius de treballadores. Un oblit sobre els seus propis drets, la jornada de vuit hores, les vacances pagades, el dret a vaga pròpiament, i molts altres que es van aconseguir gràcies a les vagues dels segles XIX i XX. Un individualisme molt preocupant que es resumeix amb un "estic a favor de la vaga sempre i quan no m'afecti a mi". Pretendre que hi hagi una vaga sense que alteri el servei cap els consumidors i usuaris és d'haver perdut completament el sentit de societat, i ja no diguem la identitat de classe.

Bona part dels qui es queixen del dret a vaga no són directius, ni presidents de bancs o governs ni ningú que pugui estar interessat en el fracàs de la vaga, sinó persones que també són víctimes de la precarització del treball i que també gaudeixen dels drets que s'han aconseguit gràcies a les vagues.

No hay comentarios:

Publicar un comentario